Börja podcasting- Några idéer?

Podcasting är ett bra sätt att få information till din publik. Det är väldigt likt ett traditionellt radioprogram på vissa sätt. Din publik kan ladda ner din podcast till sin smartphone och lyssna på den när de reser till och från jobbet, i bilen medan de kör, eller så kan de helt enkelt lyssna på sin bärbara dator eller dator när de är hemma.

De allra flesta av dina konkurrenter har förmodligen inte en podcast och har troligen ingen aning om hur man producerar en. Att spela in din egen podcast ger dig en fantastisk möjlighet att ligga steget före.

Vilken utrustning behöver jag?

På en enkel nivå kan du använda din smartphone för att spela in den på. Appar som Pocket Casts, Ipadio och AudioBoom spelar in ljud direkt från din telefon. Du laddar sedan helt enkelt upp den till internet.

Går framåt

När du väl har spelat in några poddar och känner dig mer självsäker är det dags att börja göra din podcast lite mer professionell. På så sätt kan du ge bästa möjliga upplevelse till dina kunder.

Skaffa först en mikrofon. Du kan snabbt hitta på Amazon.com eller i din lokala datorbutik. Du behöver också någon form av digitala inspelningsverktyg. Kolla in tjänster som Audacity eller Audio Acrobat. Denna programvara gör att du kan spela in din podcast och du tar bort specifika delar av podden eller modifierar den lite tills du är nöjd med slutresultatet.

Tillsammans med podocasting kan du också använda andra kanaler för att nå ut till din publik som sociala medier, digital marknadsföring ( Visibility ) etc.

Använd ditt sunda förnuft om hur lång tid det bör vara, men förstå att människors uppmärksamhet på nätet är ganska kort. Det är inte lätt för de flesta människor att sitta igenom en lång podcast om de inte är extremt intresserade av ämnet.