Hur man kan bli av med cigarettlukt

Cigarettrök genomsyrar in i möbler, mattor, väggar, fönster, och nästan alla andra krök och händer i våra hem. Våra rökare känner vanligtvis inte till lukten. Samma problem finns i våra bilar. Det finns ett stort antal människor som är allergiska mot cigarettrök. Till och med den kvarvarande lukten av cigarettrök som har lämnats i ett hem eller i en bil av dess tidigare passagerare är inte bara märkbar utan oacceptabel för en icke-rökare.

Så om du inte är redo att sparka vanan ännu, det finns få metoder för att kontrollera cigarettrök i våra miljöer. Elcigg bränner inte tobak och producerar inte tjära eller kolmonoxid utan tobakstobak, så följande metoder kan vara till hjälp.

Få röken ut!

Om du röker inuti, utforma ett system som drar den rökiga luften utanför ditt hem så att det inte har tid att ta på sig omgivningen, till exempel att röka framför ett fönsterfläkt som är inställt på att utvisa luft från rummet. Trots de människor som känner att begagnad rök är en hälsorisk även om du röker ute i en vindstorm måste röken fångas in i ett avgränsat område för att avsätta dess lukt.

Skapa en rökare lounge

Om du har några rum i ditt hem som sällan används, kan du överväga att göra en till din rökare lounge och inreda den i enlighet därmed. Det här rummet kommer att försvinna, men det kommer också att hindra dig från att stinka upp resten av ditt hem. Ännu bättre, ställ in butiken på din veranda eller uteplats för att hålla stanken helt utanför ditt hus.

Rensa luften

Det finns massor av luftrenare på marknaden som påstår sig ta bort cigarettrök och lukt från luften innan det får en chans att göra dina fönster gula. Många av dem kallar sig ”ozon” baserade luftrenare. De kör gambit från skit till något effektivt, men även de bästa fungerar bara i rummet där de är placerade. Om du bara har tillfällig rök kan en god luftrenare vara precis det du letar efter, men för dagliga rökare tappar dessa bara din plånbok tillsammans med din el.

En enda askfat kan stinka upp ett rum nästan lika snabbt som en tänd cigarett. Du kan bekämpa detta hot genom att placera ett absorberande ämne i dina askfat. Detta fungerar både i ditt hem och i din bil. Bakpulver fungerar underbart, bara häll tillräckligt i din askfat för att doppa ner dina butts och använda den för att släcka och begrava spetsen på dina cigaretter när du är klar med dem. Detta kommer inte att lösa problemet 100%, men det kommer att hjälpa.